en fy eu mk sl ga
Презентација пред волонтерите и читателите во Битола
Баскиската култура низ визуелен приказ.

Drugi zborovi

2018-11-11 21:20

Дружење со писатели од Битола
Размена на искуства помеѓу нашите писатели и резидентите во Други зборови

Drugi zborovi

2018-11-11 21:14

Македонскиот јазик како задоволство
Лекции по македонски јазик.

Drugi zborovi

2018-11-06 01:54

  Интервју на Стефан за Независен !
Промоција на Други Зборови.

Drugi zborovi

2018-10-26 02:22

Презентација пред Битолчани
Саемот за НВО ги посети и нашите резиденти !

Drugi zborovi

2018-10-26 02:10

Успешна презентација на македонската култура и литература !
Стефан ги импресионира баскијците во Сан Себастијан

Drugi zborovi

2018-09-14 20:28

Резиденција Во Шпанскиот Сан Себастијан

Стефан и Други Зборови во Македонските медиуми !

Drugi zborovi

2018-08-09 16:56

Стефан Марковски е избраниот писател во Сан Себастијан !
Тој е шестиот автор од Македонија кој ќе има можност да престојува во Баскија.

Drugi zborovi

2018-08-02 18:23

Марија Јовчевска е избраниот писател во Словенија !
Нејзината резиденција ќе биде во Марибор во траење од два месеци.

Drugi zborovi

2018-07-29 02:02

Pisateli

Виктор Јакимовски

Donostia

Peter Tomaž Dobrila

Bitola

Marija Makeska

Ljouwert

Zarko Naumovski

Ljouwert

Aleksandar Mishevski

Dublin

Stefan Markovski

Donostia

Marija Jovchevska

Maribor

Снимете ја Антологијата, ДЗ

Сниметете го ДЗ летокот