en fy eu mk sl ga

Drugi zborovi

2018-11-11 21:14 —

Дружење со писатели од Битола

Аинара и Јан имаја можност да се дружат со своите колеги од Македонија односно писателите со кои разменуваја искуство за своето творештво како и за своите идни планови во врска со литературата. Секако и проектот Други зборови најде свое место како главна инспирација за средбата и идеите кои се родија од истата за идна соработка во полето на преводот на литературно творештво пред се.

Михајло Свидерски како писател од Битола ја презентираше поезијата на младите поети кои творат на македонски јазик а наспроти нив беа информирании за ситуацијата со литературата во Баскија и Фризија.