en fy eu mk sl ga

Drugi zborovi

2017-08-23 18:25 —

 Влада за белградска Политика !

 За време на својот престој во Битола Влада доби покана од еден од најпрестижните весници од Србија и тоа белградска Политика да напише некое видување за неговата резиденција и за Битола секако. На две страници Влада нашироко ја опиша реалноста која го опкружуваше за времето кое го помина тука односно скоро месец дена кои ги посвети на креативно истражување и творење.

 Во текстот секако се напомена дека домаќин организација е Форума на млади од Битола и тоа во склоп на проектот Други Зборови помогнат од програмата Креативна Европа на Европската комисија.