en fy eu mk sl ga

Drugi zborovi

2017-08-07 17:32 —

Средба на партнерските организации

Други зборови и сите партнерски организации кои се дел од проектот имаја состанок во Битола и тоа од 19 ти до 21 ви Јули и тоа со повод за координирање на сите активности кои предстојат во блиската иднина. Покрај партнерските организации присутни беа и двата писатели гости и тоа од јазици кои не се од 5 те партнерски држави.  Жарко Наумовски од Битола и Владимир Копицл од Нови Сад беа меѓу присутните писатели кои наскоро ќе престојуваат во своите дестинации односно Битола и Ливарден.