en fy eu mk sl ga

Drugi zborovi

2017-08-07 16:56 —

Успешно спроведена работилницата за актери и сценаристи !

Во склоп на Битфест се одржа финалниот настан посветен на сите заинтересирани актери и сценаристи кои во текот на месец Јули присуствуваа на пробите водени од ирскиот актер и сценарист , Дирмуд де Фојте. Перформансот се одржа на 16 ти Јули во битолската Магаза во пријатна атмосфера и траење од сат и половина. Инаку размената е овозможена во рамките на проектот Други зборови а поддржан од страна на Европската комисија.